Opmaak van verse zalm met zalm filets op een bord

Groothandel zalm vs retail zalm – Wat maakt het verschil?

Bij Neerlandia bieden we zowel zalm voor groothandels als voor de retail. In principe is dit dezelfde vis, maar toch is er een verschil in de visverwerking. Onze zalm komt rechtstreeks van een kwekerij uit Noorwegen, door korte lijnen en snelle verwerking blijft de zalm zo vers mogelijk. Op deze manier leveren wij altijd vis van hoge kwaliteit. Het verschil tussen groothandel zalm en retail zalm zit in de latere fases van de verwerking, namelijk het portioneren en inpakken.

Zalm voor de groothandel

Bij Neerlandia produceren we grotendeels groothandel zalm. Het eerste stadium van de verwerking is hetzelfde als bij retail zalm. We fileren de vis en verwerken tot een specifieke trim. De zalmen kunnen wij ook nog portioneren. Bij Neerlandia bieden we ook verse zalm, hiermee onderscheiden wij ons van de concurrent. De groothandel zalm leveren wij vooral in bulk, in Tempex of Bulkdozen. Wij zijn gespecialiseerd in leveren aan groothandels en het verwerken van zowel verse als Noorse zalm.

Zalm voor groothandel

Zalm voor de retail

De zalm die we bij Neerlandia aan de retail klanten leveren kunnen wij heel specifiek verwerken. Wij bieden zowel verse als bevroren zalm. Het eerste stadium van de zalmverwerking is hetzelfde als bij groothandel zalm, dit is eigenlijk altijd het fileren. De zalm die wij leveren voor de retail kan erg verschillen in de verwerking, bijvoorbeeld verwerking tot zeer specifieke porties en bewerkingen zoals met huid, zonder huid of deep skinned. Vooral bij het verpakken weten wij ons te onderscheiden door vele opties te bieden. Daarnaast bieden wij ook private label verpakking.

Conad City

Foto door: Klemens Köpfle

Heeft u vragen over onze retail of groothandel zalm? Nee dan contact met ons op.

Zalm verwerking

De verwerking van zalm gebeurt bij Neerlandia vrijwel volledig machinaal en doen wij met de modernste machines. Zowel voor groothandel zalm als retail zalm begint de verwerking met het spoelen en ontkoppen van de vissen. Vervolgens worden de zalmen gefileerd en gaan ze naar de pinbone machine, dit apparaat verwijdert graten. Na het pinbonen controleren wij de zalm handmatig. Dit volledige proces is algemeen. De volgende stap in de visverwerking hangt af van de wens van de klant, wat voor product wordt er gevraagd? Neerlandia biedt veel opties, zowel qua portionering als verdere verwerking, zoals onthuiden, verwerken tot burgers of marineren.

De nieuwste apparatuur

Neerlandia beschikt over de nieuwste apparatuur wat betreft pinboning en onthuiden. De vier baans pinbonemachine is ontzettend accuraat en zorgt ervoor dat het verwerkingsproces wordt versneld en wij altijd de hoogste kwaliteit zalm kunnen leveren.
Voor het onthuiden van de zalm gebruiken wij een ‘Salmon Skinner’, deze machine verwijdert de huid van de filets. Door onze nieuwe onthuidingsmachine kunnen wij hoge kwaliteit deepskin zalm bieden, dit is vooral erg gewild op de Amerikaanse markt. Bij deepskin zalm wordt naast het directe vel ook de onderhuidse vet laag verwijderd, waardoor alleen de schone filet overblijft.

Verdere verwerking

Naast het onthuiden kan de klant ervoor kiezen de zalm te laten portioneren of verder te laten verwerken. Bij Neerlandia beschikken wij over zeer nauwkeurige portioneringstechniek die de zalm kan verwerken tot alle gangbare maten en trims wat betreft filets, loins en steaks. Daarnaast kunnen wij de zalm portioneren tot cubes en porties voor poké bowls. Tenslotte kan de zalm worden verwerkt tot burgers.
Na het verwerken begint het verpakkingsproces. Wij verpakken zowel in Bulk als in kleine verpakkingen of individueel vacuüm. Bij bulk wordt de zalm geleverd in 3 tot 20 kilo, afhankelijk van de verwerking. Kleinere verpakkingsmogelijkheden lopen uiteen en kunnen bevroren of gevacumeerd worden geleverd. Bij Neerlandia heeft u ook de optie om de zalm onder uw private label te laten verpakken.

Verpakkingen van Nordia Signature en North Sea Best

Waarom klanten kiezen voor Neerlandia:

 • Ons aanbod wat betreft verwerking, verpakking en shipping is ontzettend groot, daarbij leveren wij ook private label producten.
 • Wij leveren het hele jaar door, niet alleen tijdens het hoogseizoen.
 • We leveren zowel verse als bevroren Noorse zalm.
 • Neerlandia is gespecialiseerd in het verwerken van Noorse zalm.
 • Er is altijd voorraad beschikbaar van Zalm, Schol en tongschar, zo kunnen wij flexibel en snel leveren.
 • Door snelle omschakeling in het verwerkingsproces per vissoort is het mogelijk om kleine hoeveelheden vis te verwerken, daarom blijft het voor ons mogelijk om het hele jaar door te leveren.
 • Door de nieuwste technieken op het gebied van visverwerking toe te passen leveren wij altijd een kwalitatief product.

Meer informatie over de verwerkings- en verpakkingsmogelijkheden kunt u hier vinden: Zalm (Salmo salar) bulk distributie naar Groothandels – Neerlandia Urk

Duurzame en veilige Zalm

Zowel voor onze groothandel zalm als de retail zalm werken wij met twee keurmerken, het ASC keurmerk en het BIO keurmerk. Het ASC keurmerk geeft aan dan alle zalm die wij leveren verantwoordelijk gekweekt is. De zalm heeft bij de kweker genoeg ruimte en ervaart zo min mogelijk stres.
Daarnaast is er ook de optie voor zalm die voldoet aan het BIO keurmerk, dit houdt in dat de retail en groothandel zalm ook voldoet aan de eisen voor biologische kweek. De zalmen krijgen geen antibiotica en hebben meer leefruimte. Daarnaast leven ze langer.

Naast het leveren van duurzaam gekweekte zalm hechten wij ook veel waarde aan de voedselveiligheid. Bij Neerlandia hebben we strenge regels tijdens het verwerkingsproces om de voedselveiligheid te kunnen waarborgen. Dit draagt ook bij aan de kwaliteit van ons product. Zo hebben wij het BRCGS certificaat, Zo voldoen wij aan de BRCGS voedselveiligheid certificering en aan de IFS food productie certificering.

 • Neerlandia waarborgt duurzaamheid door enkel ASC, MSC of Bio gecertificeerde vis te verwerken.
 • Voedselveiligheid staat hoog in het vaandel, zo voldoet Neerlandia aan de BRCGS en IFS food certificeringen.

Internationale distributie

Onze klanten bestaan zowel uit groothandels als retailers, allemaal uit verschillende delen van Europa en delen van de Verenigde staten. Klanten uit verschillende gebieden hebben erg uiteenlopende wensen, daarom is het verschil tussen groothandel en retailer vrij vloeibaar. Wat in Nederland gezien wordt als een flinke groothandel kan in het zuiden van Europa niet meer voorstellen dan een gemiddelde supermarkt. Daarnaast verschilt het per land ook of groothandels ook leveren aan consumenten. Wij laten daarom de keuze van productverwerking en verpakking bij de klant.

Vrachtwagen inladen met vis

Waarom klanten kiezen voor Neerlandia:

 • Door onze korte lijnen met de leveranciers is onze vis uitstekend traceerbaar.
 • Neerlandia is een familiebedrijf waar vertrouwen, service en kwaliteit hoog in het vaandel staan, we zijn flexibel en werken graag samen met onze klanten.
 • Wij kunnen uitstekend inspelen op de wensen van de klant door onze flexibiliteit.
 • Neerlandia levert internationaal, klanten bevinden zich zowel in Europa als Amerika. Zo hebben wij veel ervaring met export naar verschillende delen van de wereld. Neerlandia staat geregistreerd bij de U.S. Food and Drug Administration (FDA).
 • Neerlandia is flexibel in leveringsgrootte.
Magazijn vol pallets vis

Contact

Voor alle soorten zalm vanaf één pallet of meer staat ons verkoopteam u graag te woord. Heeft u vragen over de zalm of andere vissoorten die wij leveren, neem dan contact op.

Neerlandia

Neerlandia