Duurzaamheid binnen Neerlandia Urk

Neerlandia Urk draagt actief bij aan een duurzamere visindustrie door vol in te zetten op recyclebare EPS-verpakkingen en het maximaliseren van hergebruik om verspilling tegen te gaan. We verminderen onze afvalstromen door strategische samenwerkingen aan te gaan, zoals met de Stichting Tegen Voedselverspilling. Alle bijproducten van onze visverwerking krijgen een nieuw doel in een fabriek in Rastede, waar ze worden omgezet in waardevolle producten. Met onze geavanceerde waterzuiveringssystemen zorgen we voor een minimale impact op het aquatisch milieu. Verder minimaliseren wij op het gebruik van verpakkingsmateriaal, energie en water. Deze maatregelen tonen aan hoe Neerlandia Urk verantwoordelijk en actief bijdraagt aan duurzaamheid binnen de visindustrie.

Verpakking recyclen

Wij werken met EPS, kartonnen en kunstof verpakkingen die gemakkelijk te recyclen zijn.

Voedselverspilling

We werken samen met STV (Stichting Tegen Voedselverspilling) en we minimaliseren de afvalstromen.

Visresten benutten

Alle restproducten worden vervaardigd in een fabriek in Rastede, Duitsland. Hier worden onderdelen verwerkt en ingevroren.

Rentmeesterschap

“De aarde, die van God de Schepper is ontvangen, hebben we slechts in bruikleen. Onze roeping is een dienende taak om haar te beheren”. Psalm 24:1 & psalm 8:7

Waterzuivering

Neerlandia Urk gebruikt duurzame, recyclebare materialen zoals polyethyleen en polypropyleen in zijn waterzuiveringsprocessen.

Trots

Samen met ons team van collega’s, leveranciers en onze trouwe klantenkring zijn we bij Neerlandia Urk trots op ons bedrijf en onze verworven positie.

Certificeringen

Neerlandia staat voor kwaliteit en duurzaamheid, iets dat duidelijk naar voren komt in de certificeringen die we gebruiken. Met trots dragen we keurmerken zoals ASC, MSC, BIO, BRCS, FDA, IFS Food en GLOBAL G.A.P., die alle getuigen van onze toewijding aan productiestandaarden en onze verantwoordelijkheid naar milieu en consument.

MSC

Het MSC-keurmerk staat voor Marine Stewardship Council en garandeert dat visproducten afkomstig zijn uit visserijen die duurzaam worden beheerd en verantwoorde visvangstpraktijken hanteren. Dit draagt bij aan de bescherming van visbestanden en het mariene ecosysteem voor toekomstige generaties.

ASC

Het ASC-keurmerk staat voor Aquaculture Stewardship Council en certificeert dat visproducten afkomstig zijn uit kwekerijen die hoge standaarden in milieuvriendelijk en sociaal verantwoord aquacultuurbeheer hanteren. Het waarborgt de minimalisering van milieu-impact en bevordert het welzijn van de lokale gemeenschap rond de viskwekerijen.

BIO

Het Europees biologisch keurmerk geeft aan dat een product voldoet aan de strikte regelgeving van de Europese Unie voor biologische productie. Het symboliseert dat het productieproces gericht is op milieubescherming, dierenwelzijn en het behoud van biodiversiteit.

BRCS

Het EU-biologisch keurmerk waarborgt dat producten voldoen aan de EU-normen voor biologische landbouw, waarbij de focus ligt op ecologische duurzaamheid en het behoud van biodiversiteit. Het BRCS-certificaat dient als bevestiging dat voedselverwerkende bedrijven opereren volgens internationaal erkende kwaliteitsstandaarden voor voedselveiligheid.

FDA certificaat

Het FDA-certificaat toont aan dat we voldoen aan de normen van de Amerikaanse Food and Drug Administration, de toezichthoudende autoriteit op levensmiddelen, medicijnen en gezondheidsproducten in de VS. We zijn FDA-goedgekeurd voor export, dat onze naleving van strenge consumentenbeschermingsregels bevestigt

IFS Food

Het IFS Food-certificaat staat voor International Featured Standards in voedselveiligheid, en is een kwaliteits- en veiligheidsstandaard voor het verwerken van voedsel en de productie van voedselproducten. Het zorgt ervoor dat de productieprocessen voldoen aan strenge criteria om de veiligheid en kwaliteit van levensmiddelen te garanderen.

Global G.A.P. certificate

Het GLOBALG.A.P. keurmerk staat voor naleving van wereldwijde normen voor goede landbouwpraktijken, waarbij de focus ligt op voedselveiligheid, duurzaamheid, en het welzijn van werknemers en dieren binnen de landbouwsector.

Gezondheidsvoordelen

Nordia Signature zalm, het exclusieve merk van Neerlandia Urk, wordt enkel gekweekt bij zorgvuldig geselecteerde kwekerijen die onze hoge normen voor duurzaamheid en kwaliteit weerspiegelen. Deze samenwerkingen zorgen ervoor dat elke zalm die onder het Nordia Signature label wordt verkocht, geproduceerd wordt met aandacht voor het milieu. Dit is een bewuste keuze van Neerlandia Urk om te zorgen voor een verantwoorde voedselketen en een heldere toekomst voor onze oceanen.

Neerlandia Urk specialiseert zich in het verwerken van zalm, een voedingsrijke vissoort met diverse gezondheidsvoordelen. De zalm die wij verwerken, is rijk aan Omega-3 vetzuren, met 1,6 gram per 100 gram, dat goed is voor het hart- en bloedvaten en ontstekingen kan verminderen. Met 2,32 gram Omega-6 per 100 gram en een ideale Omega-6/Omega-3 verhouding, biedt onze zalm ook een optimale vetzuurbalans voor een gezonde levensstijl. Bovendien draagt 0,84 gram aan EPA en DHA bij aan de hersengezondheid en het gezichtsvermogen. Het hoge eiwitgehalte van 20,71% ondersteunt spierherstel en -opbouw, terwijl vitamine D3 en fosfor, met respectievelijk 0,287 milligram per kilo en 0,24 gram per 100 gram, essentieel zijn voor sterke botten en een efficiënt energiemetabolisme. Kies voor Neerlandia’s zalm voor een gezonde keuze die net zo lekker is als voedzaam.

Waarden bepaald op basis van een steekproef van producten, uitgevoerd door een onafhankelijk laboratorium.

Voedingswaarden van zalm
*per 100gram

  • Omega 3: 1,6 g
  • Omega 6: 2,62 g
  • EPA + DHA: 0,84 g
  • Eiwit (Proteïne): 20,71%
  • Vetgehalte (Fat): 14,10%
  • Omega 6/Omega 3-ratio: 1,46 g
  • Vitamine D3: 0,287 mg/kg
  • Fosfor (Phosphorus): 0,24 g

Neem contact op

Bij Neerlandia is duurzaamheid de kern van wat we doen. We staan klaar om vragen te beantwoorden en meer informatie te delen over hoe we zorgen voor onze planeet. Interesse of vragen? Neem gerust contact op; we helpen je graag verder!