Neerlandia Urk B.V. actief in de vismarkt

Neerlandia Urk: Al 50 Jaar actief in de vismarkt

Welkom bij Neerlandia Urk, dé expert in visverwerking met een rijke geschiedenis van meer dan 50 jaar. Ons familiebedrijf, gevestigd in het grootste viscentrum van Europa, Urk, heeft zich altijd onderscheiden in de internationale markt voor Noordzeevis, Atlantische vis en zalmproducten. Ontdek hoe wij met passie, toewijding en duurzaamheid de top leverancier zijn in de vismarkt.

Een breed assortiment aan visproducten

Neem voor meer mogelijkheden contact met ons op


De zalm van Neerlandia is verkrijgbaar in diverse vormen, waaronder filet, porties & loins, steaks, zalmburgers, cubes en poke bowls. Deze producten zijn beschikbaar in verschillende maten en trims, zowel individueel quick frozen als vers. De zalm is ASC/BIO-gecertificeerd en wordt verpakt volgens uw voorkeur, variërend van bulkverpakkingen tot individueel vacuüm verpakte opties, geschikt voor zowel groothandel als detailhandel.

De schol van Neerlandia is van MSC-gecertificeerde kwaliteit en verkrijgbaar in diverse mogelijkheden om aan uw behoeften te voldoen. Dit omvat hele schol, zowel met als zonder huid, in verschillende gewichten, panklaar en individueel quick frozen of vers. Daarnaast bieden we scholfilet aan, ook met de optie van huid of zonder, in diverse gewichten, enkel of dubbel, individueel quick frozen of vers, en zelfs gepaneerd en/of voorgebakken.

De tongschar van Neerlandia is MSC-gecertificeerd en biedt een breed scala aan mogelijkheden. U kunt kiezen voor hele tongschar, met of zonder huid, in diverse gewichten, panklaar en zowel individueel quick frozen als vers. Daarnaast hebben we tongscharfilet, met of zonder huid, in verschillende gewichten, enkel of dubbel gesneden, individueel quick frozen of vers, en zelfs gepaneerd en voorgebakken. Voor een snelle en gemakkelijke optie bieden we ook tongschar goujons aan, individueel quick frozen en gepaneerd en voorgebakken.

De inktvis van Neerlandia is beschikbaar in een uitgebreid assortiment maten en biedt verschillende mogelijkheden voor bereiding. U kunt kiezen voor hele inktvis, verkrijgbaar in diverse gewichten, zowel individueel quick frozen als vers. Onze hele inktvis wordt verpakt volgens uw wensen, met opties voor bulkverpakkingen in kartonnen dozen van 5-10 kg of polystyreen dozen van 6-20 kg. Neem voor meer informatie over onze inktvisproducten gerust contact op met ons salesteam.

De geschiedenis van Neerlandia Urk

  • 1972 – Pioniers in Noordzeevis: De broers Herman en Albert Romkes begonnen met de verwerking en handel in Noordzeevis, met twaalf fileerders. Dankzij hun talenkennis bouwden ze een klantenkring op in Frankrijk, Italië en Engeland.
  • 1974 – Nieuw Pand op Urk: Neerlandia Urk stond aan de wieg van de ontwikkeling van de Urker vishandel. In 1974 betrokken we een nieuw pand op het Urker industrieterrein.
  • 1985 – Sterke Groei: De jaren tachtig brachten de sterkste groei met zich mee, waardoor een nieuw pand noodzakelijk werd.
  • 1998 – Hypermodern Pand: Na de verhuizing van de visafslag naar het industrieterrein verhuisden we in 2000 naar een hypermodern pand, voldoend aan de strengste eisen op het gebied van hygiëne en voedselveiligheid.
  • 2012 – Eigen Vloot Z300 ‘Sola Gratia’: Neerlandia Urk participeert in een eigen vloot, waaronder de kotter Z300 ‘Sola Gratia’, die verschillende vormen van duurzame visserij beoefent.
  • 2022 – Nieuwe Generatie aan het Roer: De nieuwe generatie staat nu aan het roer van ons familiebedrijf, dat is uitgegroeid tot een complete leverancier van visproducten, van het beste uit de Noordzee en Atlantische vis tot een breed assortiment zalm.

Neem contact op

We nodigen je uit om een kijkje te nemen op ons YouTube-kanaal, waar we u graag meenemen achter de schermen bij Neerlandia. Ontdek meer over onze passie voor vis, ons vakmanschap en de mensen achter ons bedrijf.

We nodigen u graag uit om contact op te nemen met Neerlandia Urk voor al uw visbehoeften. Met meer dan 50 jaar ervaring in de vismarkt, bieden we hoogwaardige producten en een uitstekende service. Of u nu op zoek bent naar zalm, schol, tongschar, inktvis of andere visproducten, ons team staat klaar om u te helpen.