Ontdek de heerlijke en voedzame Yellowfin Sole: een veelzijdig en duurzaam visgerecht

Yellowfin sole klaar om te worden gevroren

Welkom in de wereld van hoogwaardige vis! Als betrouwbare leverancier van de beste vis zijn wij er trots op u de beste selectie aan te bieden, waaronder de heerlijke en veelzijdige Yellowfin sole. In dit artikel verkennen we de vele voordelen van deze geweldige vis en geven we tips voor het bereiden en koken ervan.

Over Yellowfin sole

Yellowfin sole is een platvissoort die voorkomt in het noorden van de Stille Oceaan, van de Beringzee tot Zuid-Californië. Hij heeft een kenmerkende lichaamsvorm, met beide ogen aan één kant van zijn lichaam en een afgeplat uiterlijk waardoor hij opgaat in de oceaanbodem.

Verspreiding

Yellowfin sole is een platvis die voorkomt in het noorden van de Stille Oceaan, voornamelijk in de wateren voor de kust van Rusland, Japan en de Verenigde Staten. Zijn verspreidingsgebied strekt zich uit van de Zee van Japan in het westen tot de Golf van Alaska in het oosten, met inbegrip van de Beringzee en de Aleoeten. De vis wordt vaak aangetroffen op het continentaal plat, in zanderige of modderige gebieden op 30 tot 300 meter diepte.


Yellowfin sole is een demersale vis, wat betekent dat hij dicht bij de oceaanbodem leeft. Het is een lid van de familie Pleuronectidae, die andere belangrijke commerciële platvissoorten zoals Pacifische heilbot en pijlinktvis omvat.

Fysieke kenmerken

Yellowfin sole heeft een slank, langgerekt lichaam dat zijdelings is afgeplat, met beide ogen aan de rechterkant van de kop. De bovenkant van de vis is donkerbruin met een gevlekt patroon, terwijl de onderkant wit of crèmekleurig is. De bovenkant is de kant met de ogen, terwijl de onderkant de blinde kant is.
De bek van de vis is klein en bevindt zich aan de blinde zijde van de kop. Hij voedt zich voornamelijk met schaaldieren, weekdieren en kleine vissen, waarbij hij zijn sterke kaken gebruikt om zijn prooi te verpletteren. De Yellowfin sole kan 45 cm lang worden en tot 1 kg wegen.

Habitat

Yellowfin sole is een bodembewonende soort die voorkomt op zachte sedimenten zoals zand, modder en grind. De vis begraaft zich in het sediment om roofdieren te vermijden en op prooi te jagen. Yellowfin sole kan een breed scala aan temperaturen en zoutgehaltes verdragen, waardoor hij goed bestand is tegen de wisselende milieuomstandigheden in het noorden van de Stille Oceaan.

Yellowfin sole staat bekend als een betrekkelijk langzaam groeiende en lang levende soort, met een levensduur tot 25 jaar. Hij is geslachtsrijp als hij ongeveer 4 tot 6 jaar oud is, afhankelijk van de locatie en de milieuomstandigheden.
Vismethoden


Yellowfin sole wordt meestal gevangen met bodemtrawls, waarbij een groot net over de zeebodem wordt gesleept. Het net is verzwaard om het op de bodem te houden en wordt voortgetrokken door een vissersvaartuig. Het net vangt alles wat op zijn weg komt, waaronder doelvissen zoals de Yellowfin sole, maar ook niet-doelsoorten en habitats.

Voeding en voordelen voor de gezondheid

Yellowfin sole is niet alleen lekker, maar ook een voedzame bron van eiwitten, omega-3 vetzuren en andere belangrijke voedingsstoffen. Als toonaangevende visleverancier verwerken en leveren wij alleen vis van de hoogste kwaliteit, zodat u verzekerd bent van de meest voedzame zeevruchten. Een portie van 100 gram Yellowfin sole bevat ongeveer 18 gram eiwit, evenals vitamine B6 en B12, fosfor en selenium.
Omega-3 vetzuren zijn essentieel voor de gezondheid van de hersenen en het hart, en ze kunnen ook helpen ontstekingen in het lichaam te verminderen. Het eten van Yellowfin sole kan je helpen de voedingsstoffen binnen te krijgen die je nodig hebt voor een gezond en evenwichtig dieet. Bovendien bevat het weinig calorieën en vet, waardoor het een goede keuze is voor iedereen die een gezond gewicht wil behouden.

Veelzijdigheid


Een van de dingen die Yellowfin sole zo bijzonder maken is zijn veelzijdigheid. Dit is een vis die in de meest uiteenlopende gerechten kan worden gebruikt, van sushi tot fish and chips. De delicate smaak en stevige textuur maken het een geweldige keuze om te grillen, bakken, braden, of welke andere bereidingswijze dan ook. Als ervaren leveranciers begrijpen wij het belang van de juiste methoden om de kwaliteit van de vis te behouden.
Yellowfin sole is perfect voor het maken van uw eigen signature dishes of het uitproberen van nieuwe recepten, en het is altijd een publiekslieveling. Wij raden u aan om zeetong te proberen in taco’s, sandwiches en salades voor een gezonde en smaakvolle maaltijd.

Duurzame bevoorrading

Als verantwoordelijke leveranciers van vis werken wij alleen samen met vissers die duurzame vismethoden gebruiken om tongschar te vangen. Dit helpt het milieu te beschermen en garandeert de gezondheid van de populatie op lange termijn. Onze strenge eisen op het gebied van hygiëne en voedselveiligheid garanderen dat de vis van de hoogste kwaliteit is en veilig voor consumptie.
Door te kiezen voor Yellowfin sole krijgt u niet alleen een heerlijke en voedzame vis, maar steunt u ook een verantwoorde en duurzame visserij. Als toonaangevende visleverancier zijn wij er trots op u de beste selectie van duurzaam geproduceerde zeevruchten aan te bieden.

Tips voor het koken

Als u voor het eerst Yellowfin sole bereidt, hoeft u zich geen zorgen te maken. Als ervaren leveranciers hebben wij enkele tips om u op weg te helpen:
Yellowfin sole heeft een delicate smaak, dus het is het beste om lichte kruiden te gebruiken en niet te overheersen met sterke kruiden.
Gebruik bij het koken van Yellowfin sole een zacht vuurtje om te voorkomen dat de vis overkookt en uitdroogt. Onze strenge kwaliteitscontroles garanderen dat u de beste kwaliteit vis krijgt.

Betrouwbare leveranciers van Yellowfin sole

Bij Neerlandia Urk zijn we er trots op een betrouwbare en ervaren leverancier te zijn van de hoogste kwaliteit vis, waaronder Yellowfin sole. Wij zijn trots op onze strenge eisen op het gebied van hygiëne en voedselveiligheid, die ervoor zorgen dat al onze vis met de grootste zorg en aandacht voor detail wordt verwerkt en geleverd.
Onze Yellowfin sole is afkomstig van verantwoordelijke en duurzame visserijen en we werken nauw samen met onze vertrouwde partners om ervoor te zorgen dat elk stuk vis dat we leveren voldoet aan onze strenge normen voor kwaliteit en versheid. Wij geloven dat ons streven naar uitmuntendheid ons onderscheidt en we zijn ervan overtuigd dat u het verschil zult proeven wanneer u onze Yellowfin sole proeft.

Probeer vandaag onze Yellowfin sole

Als u op zoek bent naar de meest verse en heerlijke Yellowfin sole op de markt, kijk dan niet verder dan Neerlandia Urk Wij bieden een brede selectie van hoogwaardige vis, waaronder Zalm, Noordzeevis, Atlantische vis en Yellowfin sole, die perfect is voor zowel thuiskoks als professionele koks.
Onze Yellowfin sole is verkrijgbaar in gefileerd, gevroren, verpakt etc. om aan uw behoeften te voldoen, en we bieden concurrerende prijzen en een snelle, betrouwbare verzending om ervoor te zorgen dat u uw vis zo snel en efficiënt mogelijk ontvangt. Neerlandia Urk is de ideale keuze voor al uw vis behoeften.


Conclusie


Yellowfin sole is een heerlijke en voedzame vis die veelzijdig en gemakkelijk te bereiden is. Met zijn delicate smaak, stevige textuur en overvloed aan gezondheidsvoordelen is het geen wonder dat Yellowfin sole een favoriet is onder liefhebbers van zeevruchten over de hele wereld. Of u nu grilt, bakt, frituurt of sauteert, Yellowfin sole is een vis die zeker in de smaak zal vallen.
Bij Neerlandia Urk zijn we er trots op uw vertrouwde bron te zijn voor hoogwaardige Yellowfin sole en andere zeevruchten. Met onze toewijding aan uitmuntendheid en strikte normen voor hygiëne en voedselveiligheid, kunt u erop vertrouwen dat u de meest verse en heerlijke vis op de markt krijgt. Dus waarom probeert u vandaag nog geen Yellowfin sole en ervaart u de geweldige smaken en gezondheidsvoordelen van deze ongelooflijke vis?

Geïnteresseerd?

Neerlandia Urk levert internationaal Yellowfin sole aan diverse groothandels en supermarkten. Wij beheren de hele supply chain vanaf de vangst tot aan de levering aan de supermarkt. Oftewel, vertically integrated supply chain.

Kijk hier voor meer informatie over onze Yellowfin Sole.
Of neem contact op met ons sales team

Op het Youtube kanaal van Neerlandia zijn ook video’s te zien over de verschillende processen binnen het Neerlandia Urk. Hieronder is een Youtube Short te vinden over Yellowfin sole:

Neerlandia

Neerlandia