Hoe Neerlandia uit Nederland een grote zalmverwerker werd

Zalmfile porties vacuüm verpakt van de zalmverwerker Neerlandia

Hoe Neerlandia uit Nederland een grote
zalmverwerker werd

Neerlandia Urk is in 1972 begonnen met de verwerking en handel in platvis zoals tong, schol en bot. Door de talenkennis weet Neerlandia een grote klantenkring op te bouwen. Daarom was het noodzaak om uit te bereiden, dat hebben ze mogen doen in 1974 op het toen nog maagdelijke Urker industrieterrein. Het maakte een sterke groei hierin en Neerlandia moest in 2000 weer verhuizen naar een nog groter pand. Een pand met 5000m2 productie ruimte. Daar waar het nu nog gevestigd is.

Onze weg naar het leveren van zalm aan groothandelsbedrijven in Europa

Als gevolg van strengere overheidsmaatregelen met betrekking tot windmolenparken en een verbod op pulsvissen, hebben vissersschepen te maken gekregen met een krimpend vangstgebied. Dit heeft geleid tot het stopzetten van verschillende vissersschepen, aangezien het gebied om vis te vangen is afgenomen. Als reactie op dit probleem heeft Neerlandia zijn productassortiment uitbereid, en is het bedrijf begonnen met de import en verwerking van zalm. Er is aanzienlijk geïnvesteerd in een zalmverwerkingslijn waarmee een groot deel van het verwerkingsproces geautomatiseerd wordt. Inmiddels is Neerlandia Urk een van de grootste zalmverwerker van Europa.

Zalmproces bij Neerlandia

Hoe zalm wordt vervoerd van de zalmkwekerij in Noorwegen naar een visbedrijf in Nederland

Neerlandia uit Nederland werkt samen met de allerbeste kwekerijen uit Noorwegen. Deze kwekerijen voldoen aan strenge certificeringen rondom het kweken waardoor Neerlandia de beste kwaliteit zalm kan aanbieden. Gekweekte zalm heeft anderhalve dag nodig om te besterven, dit is voor Neerlandia de ideale uitkomst want de zalm heeft ongeveer die tijd nodig om bij ons te arriveren. Na de vangst wordt de zalm direct gekoeld en vervolgens verzonden naar Nederland in dozen, zodat de vis in optimale conditie bij Neerlandia aankomt. Deze dozen worden per vrachtwagen vervoerd, uitgerust met koeling om ervoor te zorgen dat de zalm gedurende de reis koel blijft, terwijl een koude luchtstroom door de hele vrachtwagen circuleert.

Belangrijkste verschillen tussen een zalmbedrijf in Alaska, een Schots zalmbedrijf en een zalmbedrijf als Neerlandia

Het meest opvallende onderscheid tussen Neerlandia en zalmbedrijven in Noorwegen of Alaska is de opmerkelijke diversiteit in onze zalmverwerking. Bij Neerlandia stellen we ons tot doel om een breed scala aan zalmproducten aan te bieden. Waaronder zalmfilets met of zonder huid, zalmporties en loins, zalmsteaks en zalmcubes hierdoor zijn we in staat om aan de klant zijn wensen te kunnen voldoen. Neerlandia biedt een breed assortiment aan verpakkingsmogelijkheden aan, waaronder zakken, tempex, vacuümverpakking, bulk en retaildozen. Deze veelzijdige opties vormen een aanzienlijk voordeel voor Neerlandia bij het verpakken van zalm. Hierdoor kunnen wij aan de unieke behoeften van onze klanten voldoen en zorgen voor optimale versheid en kwaliteit van onze producten, wat resulteert in tevreden klanten en een sterke reputatie in de visindustrie.

Hoe de grootste zalmbedrijven zich richten op kwaliteit

Verse zalm van de zalmverwerker Neerlandia

Bij Neerlandia hanteren we strikte normen met betrekking tot onze zalm. Bij de inkoop van zalm is de vis nog in leven en heeft deze ongeveer 1,5 dag nodig om te besterven. De zalm is ongeveer 2-4 dag op weg naar Urk. Dit is voor dus ideaal want zo komt de zalm op zijn meest verse staat aan bij Neerlandia.

Zodra de zalm Nederland bereikt, word deze direct in verwerking gezet onder de meest strenge eisen op het gebied van hygiëne en voedselveiligheid. Dit waarborgt de hoogste kwaliteit van het product.

Verse zalm wordt op dezelfde dag van verwerking nog verzonden, wat betekent dat klanten kunnen genieten van een product in optimale versheid. Ook kan de zalm direct na verwerking worden ingevroren.

Om onze toewijding aan kwaliteit te benadrukken, voldoet Neerlandia Urk aan de strengste certificeringsnormen. We zijn gecertificeerd door ASC, MSC, BRCS, FDA, IFS GLOBAL GAP en hebben ook een biologische certificering.

Geïnteresseerd?

Neerlandia Urk onderscheidt zich van andere spelers op de internationale markt voor NoordzeevisAtlantische vis en zalmproducten door vertrouwen centraal te stellen. Wij leveren vis van de hoogste kwaliteit aan internationale cash & carry groothandels, foodservices, supermarkten en viswinkels.

Op het Youtube kanaal van Neerlandia zijn ook videos te zien over de verschillende processen binnen het Neerlandia Urk. Hieronder is een video over onze zalmverwerking.

Salmon Processing at Neerlandia Urk

Neem contact op

Neem voor meer informatie contact op met ons sales team

Neerlandia

Neerlandia