Yellowfin sole dubbel

Neerlandia start met verwerking van rechtstreeks geïmporteerde platvis vanuit Alaska, Verenigde Staten

Nieuwe aanvoerlijn met import van Pacifische platvis richting Europa

Neerlandia is sinds december 2021 gestart met de rechtstreekse import van platvis vanuit de Verenigde Staten. Momenteel zijn er grote voorraadtekorten door de stagnatie in traditionele toevoer van seafood. Daarom wordt gestart met de verwerking van rock sole, yellowfin sole en Alaska plaice. Er is al grote belangstelling en een groot aantal aanvragen.

Stop op export vanuit China

Reden is de sterk teruggelopen mogelijkheid om deze vissoorten te importeren vanuit China. Sinds de coronapandemie is de export van platvis tot stilstand gekomen. Bekende redenen zijn stijgende transportkosten en logistieke problemen. Dit zorgt ervoor dat Chinese bedrijven hogere marges kunnen realiseren bij binnenlandse afzet. Ook zijn er overheidsmaatregelen die eigen gebruik van voeding stimuleren. Daarbij zijn blokkades ingesteld op de export naar Europa.

Onze productrange: Yellowfin sole, Alaska plaice en rocksole

De productrange van Neerlandia zal in eerste instantie bestaan uit Amerikaanse platvissoorten gevangen in de Pacifische Oceaan. Het vangstgebied FAO 67 nabij Alaska.
Het assortiment bestaat uit:

Alaska Plaice Platvis
Alaska Plaice Platvis
Rocksole
  • Rocksole (Lepidopsetta bilineata): Het heeft een milde smaak en een stevige structuur. De naam sole is enigszins verwarrend aangezien het een flounder is. In Duitsland is de vis bekend als Pacifische schol en in Italië als Pacifische flounder.

Diepgevroren op zee aan boord van trawlers

Het invriezen van Pacifische platvis gebeurt direct aan boord van de Amerikaanse en Russische trawlers. Na de vangst wordt de vis direct ingevroren en ingepakt in transportdozen, op die manier behoudt de vis de hoogst mogelijke kwaliteit.
Het grote voordeel is dat het schip kan doorvissen tot het ruim vol is. Met grotere afstanden en onstuimige weersomstandigheden bij Alaska is dit economisch voordelig en vooral ook duurzaam.

Neerlandia blijft ook doorgaan met de inkoop van verse Noordzee platvis dat wordt geconserveerd met ijs. Het schip moet na 5 dagen aan wal komen om de lading te lossen. Op de Noordzee zijn de afstanden relatief klein en is dit voor Neerlandia een ideale aanvoerlijn bij de inkoop van de meest verse Noordzeevis.

Verwerking

Neerlandia koopt hele vis in, waarna het wordt ontdooid en verwerkt. Door de combinatie met inkoop van Europese platvissoorten kunnen de fileermachines efficiënt worden ingezet. We streven op die manier naar blijvend scherpe verkoopprijzen.

Snelle distributie door Europa

Distributie door Europa is gestart richting groothandels, business to business, retail en foodservice partijen.
Neerlandia kan sneller leveren bij import vanuit de Verenigde Staten. Voorheen was het product binnen de keten tweemaal op transport per container. Eerst voor verwerking naar China, om daarna op transport te gaan naar Europa. Nu wordt dat teruggebracht tot één keer. Dat is dus duurzaam en efficiënt.
Als EU verwerkt product is een bijkomend voordeel dat we korte levertijden kunnen garanderen.

Neem vrijblijvend contact op met ons verkoopteam

Meer weten over deze nieuwe producten in ons assortiment? Neem vrijblijvend contact op met ons team

Neerlandia

Neerlandia