Duurzaamheid

Neerlandia heeft kwaliteit en duurzaamheid hoog in het vaandel staan. In de afgelopen decennia waren we structureel voorloper in de visindustrie met ons streven naar het leveren van duurzame vis. Van het MSC-certificaat (behaald in 2008), tot het certificaat Biologische Productie Nederland (2009) tot aan het certficeringsprogramma Aqua Gap (2010) en het ASC-certificaat.

Inmiddels importeert en exporteert Neerlandia volgens de hoogste kwaliteits- en duurzaamheidsnormen (waaronder BRC, IFS en Global G.A.P.) . Daarnaast participeert Neerlandia ook in een eigen vloot, met de kotter Z300 ‘Sola Gratia’. Met dit schip worden verschillende vormen van duurzame visserij beoefent, flyshooting in de winter en twinriggen in de zomerperiode.

Twinriggen is een vorm van visserij waarbij vooral gevist wordt op platvis (schol, tarbot, schar en tong). Met twinriggen wordt substantieel minder brandstof verbruikt dan met de traditionele boomkorvisserij. De Z300 is in de zomerperiode normaal gesproken veel op de Doggerbank op de Noordzee te vinden.

Flyshootvisserij is een vorm van visserij waarbij er achter het schip wordt gevist met lijnen, met daaraan een net. De Z300 vist met de flyshootmethode op pijlinktvis, mul, zeekat, rode poon en wijting in het Kanaal.

Neerlandia kiest bewust voor duurzaamheid, vanwege onze liefde voor vis en de visserij. Wij willen de visserij op de Noordzee voor nu én voor komende generaties behouden. Wij blijven daarom voortdurend streven naar de beste keuzes voor onze vis én onze planeet.

5000 m2 PRODUCTIE

95 % EXPORT

FLATFISH

SALMON

DUTCH LOCATION

OWN SHIP Z300

16.000 TON PRODUCTIE VOLUME PER JAAR