Schol

Schol leverancier

Uw leverancier van schol


Neerlandia Urk is een vooraanstaande leverancier van schol en speelt een cruciale rol in zowel de import als export van schol, zowel binnen Europa als daarbuiten. Voor hoogwaardige Schol (Pleuronectes platessa) hoeft u niet verder te zoeken dan de ervaren vissers en visverwerkers van Neerlandia Urk. Als een van de grootste visverwerkingsbedrijven in Urk, het grootste viscentrum van Europa, hebben we gedurende meer dan 50 jaar een solide reputatie opgebouwd. Ons familiebedrijf, bestaande uit meer dan 150 toegewijde medewerkers, staat garant voor het leveren en verwerken van vis volgens de strengste eisen op het gebied van hygiëne en voedselveiligheid.

Schol assortiment

Breed assortiment
scholproducten van
excellente kwaliteit

Schol heel

 • Authentieke Smaakervaring: Onze hele schol behoudt de natuurlijke smaak en textuur van het visvlees, waardoor u een authentieke culinaire ervaring krijgt.
 • Veelzijdigheid in Bereiding: Perfect voor diverse bereidingsmethoden zoals grillen, bakken of stomen, waardoor u de vrijheid hebt om uw favoriete kooktechniek toe te passen.

Scholfilet zwart en wit

 • Dubbele Keuze: Geniet van de keuze tussen de karakteristieke zwarte en witte scholfilet, beide met hun unieke smaakprofielen en texturen.
 • Gezonde Optie: Mager en rijk aan voedingsstoffen, scholfilet is een gezonde bron van eiwitten en omega-3 vetzuren.

Scholfilet wit

 • Zuivere Smaak: De witte scholfilet biedt een milde en delicate smaak, waardoor het een ideale keuze is voor liefhebbers van subtiele visgerechten.
 • Snel en Gemakkelijk te Bereiden: Met minimale bereidingstijd kunt u snel genieten van een voedzame maaltijd met onze witte scholfilet.

Schol gepaneerd:

 • Krokante Genoegens: Onze gepaneerde schol combineert de zachtheid van scholfilet met een knapperige, smaakvolle korst voor een onweerstaanbare textuur.
 • Tijdsbesparend Gemak: Klaar om te bakken of te frituren, waardoor het een handige optie is voor drukke dagen zonder concessies te doen aan smaak en kwaliteit.

Hoe Neerlandia Urk een schol leverancier is geworden

Als visverwerkingbedrijf in Urk, het grootste viscentrum van Europa, heeft Neerlandia Urk ruim 50 jaar haar positie als toonaangevende schol leverancier verstevigd. Met een toegewijd team van meer dan 250 werknemers levert het familiebedrijf vis van topkwaliteit aan internationale cash & carry groothandels, foodservices, supermarkten en viswinkels. Het onderscheidt zich door te focussen op vertrouwen en strikte normen voor hygiëne en voedselveiligheid. Dankzij ervaring, stabiele relaties en certificeringen zoals MSC, ASC en IFS higher level belichaamt Neerlandia Urk duurzaamheid. Hun eigen visserschip de Z-300 neemt deel aan diverse vormen van duurzame visserij, waaronder efficiënt twinriggen op platvis en flyshooten op verschillende vissoorten in de Noordzee en het Kanaal. Neerlandia Urk is een betrouwbare en toonaangevende leverancier, voortdurend strevend naar de beste keuzes voor vis en kwaliteit.

De verwerking van schol

Het verwerkingsproces van schol bij Neerlandia Urk begint met de vangst, uitgevoerd door het eigen vissersschip, de Z-300. Deze toegewijde vloot speelt een cruciale rol in het waarborgen van de versheid en kwaliteit van de schol.

Zodra de vangst aankomt bij Neerlandia Urk, wordt het onmiddellijk onderworpen aan een zorgvuldig georkestreerd verwerkingsproces. De schol wordt eerst zorgvuldig gesorteerd, waarbij strenge kwaliteitscontroles worden toegepast om alleen de beste exemplaren te behouden.

Vervolgens ondergaat de schol een precieze filering, waarbij ervaren vakmensen de filets met expertise en toewijding bereiden. Dit proces zorgt ervoor dat de scholfilets voldoen aan de hoogste normen van kwaliteit.

Na het fileren worden de scholfilets direct verpakt om de versheid te behouden, of ze worden snel en efficiënt ingevroren om hun optimale smaak en voedingswaarde te behouden. Dit snelle en doeltreffende verwerkingsproces bij Neerlandia Urk garandeert niet alleen de hoogste kwaliteit scholproducten, maar ook een vlotte doorstroom van verse vis naar klanten wereldwijd.

Waarom kiezen voor Neerlandia Urk als schol leverancier?

 • Betrouwbare Leverancier: Neerlandia Urk, met ruim 50 jaar ervaring, staat bekend als een betrouwbare leverancier van hoogwaardige scholproducten.
 • Eigen Verwerking: Het volledige verwerkingsproces vindt plaats bij Neerlandia Urk, van vangst tot verpakking, waardoor controle over kwaliteit en versheid op eigen verantwoording word genomen.
 • Uitgebreid Assortiment: Neerlandia Urk biedt een breed assortiment scholproducten, waaronder schol heel, diverse scholfilets en gepaneerde opties, om aan diverse behoeften te voldoen.
 • Wereldwijde Export: Als gevestigde speler in het grootste viscentrum van Europa exporteert Neerlandia Urk haar hoogwaardige schol wereldwijd, waarbij het bedrijf bekend staat om haar inzet voor duurzaamheid en naleving van certificeringen zoals MSC, ASC, en IFS higher level.

Scholverwerking bij Neerlandia Urk

Scholverwerking bij Neerlandia Urk

Neem contact op

Neem vandaag nog de beslissing om voor kwaliteit te kiezen. Contacteer ons voor meer informatie over ons assortiment en hoe wij kunnen voldoen aan uw specifieke behoeften. Neerlandia Urk is niet zomaar een leverancier; wij zijn uw betrouwbare partner in scholleveringen. Uw tevredenheid staat bij ons centraal. Bel of stuur ons een bericht en ontdek hoe wij uw visbehoeften kunnen vervullen. Kies voor de expertise van Neerlandia Urk en ervaar de voordelen van hoogwaardige scholproducten, waar dan ook ter wereld.